Age Aleksandersen & Sambandet en las Eras de la Sal

Un concierto de noruegos, para nórdicos

Álbum, pinchando sobre la foto

Para un informador como el que suscribe este articulo, no hay cosa más dificil, que acudir a un evento, y sentir que por arte de birli-birloque, te has cambiado de pais. Y eso es lo que me sucedió anoche, cuando entre al recinto de las Eras de la Sal, para presenciar el concierto de Age Aleksandersen & Sambandet. El recinto se abarrotó de residentes en nuestra ciudad de todas las nacionalidades del norte de Europa, y debieron disfrutar de lo lindo, al menos por el énfasis, las palmas

VER VIDEO ACTUACIÓN

y los coros que realizaban con cada una de las canciones. Mis conocimientos de Noruego son de “cero patatero” y aunque lo intenté no encontré nadie en el recinto que pudiera  siquiera, decirme los títulos de las canciones que tocaban. El concierto de más de dos horas fué realmente extraordinario, lleno de música, luz y color.  Age Aleksandersen es un personaje conocidísimo en su tierra, contando con una historia personal importantísima. Este artículo, está al final del mismo, traducido al noruego  por Margitt Landersen

Åge Aleksandersen, nació el 21 de marzo de 1949 en Namsos (Noruega), artista de rock, ha sido uno de los músicos más populares. Con los años, vendió alrededor de 1,5 millones de discos  y acapara prácticamente todos los premios de la música, Desde que comenzó su carrera en1980. Åge Alexander Andersen creció en el seno de una familia pobre en Namsos. Su familia era de etnia gitana, lo que significaba que a menudo era intimidado en la infancia.

Discografía

Con prudencia

Solo el álbum

Studio Álbum

Un total de aproximadamente 1,5 millones de discos vendidos

Álbum recopilatorio

Álbum en directo

Publicaciones en otros

Age Aleksandersen & Sambandet

En konsert for nordmenn, for Nordic Eras de la Sal
For en reporter som inngåelse av denne artikkelen, ingenting er vanskeligere, å gå til en hendelse, og føler at birli-birloque kunst, har du endret ditt land. Og det er hva som skjedde med meg i natt, når du går inn i områder av de Eras de la Sal, å være vitne til konserten Aleksanders & Sambandet Age. Terrassen ble pakket i byen vår beboere i alle nasjonaliteter i Nord-Europa, og måtte nyte den vakre, i hvert fall for vekt, klapping og sang fremført med hver av sangene. Min kjennskap til norsk er “null ranker” og jeg prøvde, men kunne ikke finne noen i rommet som kunne selv, fortelle meg titlene på låtene de spilte. Konserten på mer enn to timer var virkelig ekstraordinære, full av musikk, lys og farge. Aleksanders Alder er en velkjent figur i sitt eget land, med et viktig personlig historie. Denne artikkelen er slutten på den, oversatt av Margitta Landersenrd
Åge Aleksanders, ble født den 21. mars 1949 i Namsos (Norge), rock artist, har vært en av de mest populære musikere. I løpet av årene, solgte over 1,5 millioner plater og står for nesten all musikken priser, siden han begynte sin karriere en1980. Åge Andersen Alexander vokste opp i skjød en fattig familie i Namsos. Familien hans var av Roma, noe som betydde at det ble ofte mobbet i barndommen.

Diskografi
Forsiktig
1972: I morgen kan mangle§
1973: Drunk og Happy§
1974: nr. 3§
1975: Takk Dock Café§
1976: 11/12-75§
Reiser Album
Studio album
1975: 7800 Namsos (7500 solgt)§
1976: I brystet, mord i blikket, Bomben und shell (3000 solgt)§
1977: Lira i kontanter (15.000 solgte)§
1979: Fransk bare (30.000 solgte)§
1980: Ramp (60 000 solgte)§
1982: Daina meg meg (80 000 solgte)§
1984: Levva livet (275 000 solgte)§
1986: Eldorado (260 000 solgte)§
1989: Solregn (160 000 solgte)§
1991: Laika (45 000 solgte)§
1993: Hans dag (65 000 solgte)§
1995: hud og hår (65 000 solgte)§
1997: utenfor loven – Dylan norsk (15.000 solgte)§
1999: The Flight av stedet (55 000 solgte)§
2000: Tidligere Ørn (35 000 solgte)§
2002: Linedans (45 000 solgte)§
2005: To skritt fram§
2006: Snöharpan (med tekster av svenske poeten Dan Andersson)§
2008: Catalyst§
I alt 1,5 millioner solgte album
Samlealbum
1977: Best§
1984: Den lys og varme (samleplate)§
1985: HEATER och ljus (svensk versjon (50 000 solgte)§
1990: Songs (album) (best av) (10.000 salg)§
1994: de beste år 1972-1994§
2000: Mit danske eventyr§
2001: Åge original (dobbel cd samlealbum) (30.000 solgte)§
2005: Gull (Aage)§
2009: 1 boks Aage§
2009: Aage Box 2 (1924 album. 20 originale studioinnspillinger. 4 bonus-plate med 68 låter av demoinnspillinger, liveopptak og andre rariteter lang karriere Aage Andersen Alexander. Utgitt i forbindelse med 60-årsdagen§
Live album
2005: 4 skritt tilbake (live album fra 2004 turneen)§
Andre publikasjoner
1981: Molja og lager (75 000 solgte) (Med Oluf)§
2008: To stemmer – 14 akustiske sanger og Konsert Films (med Mikael Wiehe)§
Awards [endre]
1975 Grammy Award i den type pop Med våren te (med forsiktighet).§
1980 Grammy Award på berget rampen (med EU)§
Juryen prisen ved den norske Grammy 1981§Avgifter
Gammleng-prisen i 1983 i klassen sangeren§
Sør-Trøndelag fylke for kultur 1983§
I år, fiolinisten i 1984 Spellemannprisen§
Bjellesau Award 1999 for sitt betydelige bidrag til norsk musikkliv i over 30 år§
Ærespris 2004§Norsk Artist Forening
Erik byes minnepris i protest Festival 2005§
Caballero en slags St. Olav i 2006§
Nord-Trøndelag fylke for kultur 2006§
Golden mikrofon, Gramartde Honor Award 2006§
avgifter Jury Prize ved den norske Grammy 2006§
Redaktør fondet 2007 ærespris§
Den veteran-prisen under Gammleng-prisen i 2008§
LO Honor Award i 2009 [2]§

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: